Marjetica Koper prek sistema EasyPark v Mestni občini Koper omogoča digitalno plačevanje parkirnine.  Mobilna aplikacija je brezplačna in deluje na operacijskih sistemih Android in iOS. Aplikacijo si lahko naložite prek spletne strani na sledeči povezavi.

EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih storitev, ki se razteza čez več kot 1.900 evropskih mest. V Sloveniji je poleg Kopra prisoten tudi v Mariboru, Piranu, Portorožu, Luciji, Strunjanu, Izoli, Sežani, Škofji Loki, Slovenj Gradcu, Kranjski Gori, Kobaridu, Komnu, Grosuplju, Novem mestu, Tolminu, Bovcu, na Bledu in na Ptuju. Prisoten je v turistično najmočnejših občinah, kjer rešujejo izzive domačih in tujih obiskovalcev, pomagajo pa tudi tistim, ki redno potujejo zaradi službe.

Aplikacija EasyPark uporabnikom ponuja učinkovito rešitev iskanja prostega parkirnega mesta tudi v ostalih evropskih državah. Z enako aplikacijo lahko uporabniki parkirnino plačujejo tudi v sosednji Italiji ali Avstriji. Prav tako pa lahko tudi tujci, ki obiščejo Slovenijo, plačujejo parkirnino z že poznano aplikacijo.

Aplikacija ponuja interaktiven pregled nad vsemi parkirišči v upravljanju Marjetice Koper, geolociranje najbližjih parkirišč, urnike in cene parkiranja, možnost podaljševanja parkirnine in številne druge storitve, ki so uporabniku zelo prijazne. Gre predvsem za možnost brezgotovinskega plačevanja parkirnine, sklenitev parkiranja na daljavo in sklenitev parkirnine brez nepotrebnega tiskanja listka.

Za še lažjo predstavo prilagamo video s preprostimi kratkimi navodili.