Občina Ankaran v sodelovanju z našim podjetjem nadaljuje z akcijo brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov. V lanskem letu je bilo v akciji zbranih več kot 8 ton teh nevarnih odpadkov, večino pa so predstavljale strešne kritine. Postopek oddaje ostaja tudi letos enak, spremenila se je le časovna veljavnost obrazca.

Azbestne odpadke lahko ankaranski občani oddate na Zbirnih centrih Sermin ali Dvori pri Sv. Antonu. Odpadke je potrebno oddati najkasneje v 30 dneh od potrjenega obrazca, količina pa je omejena na dve toni. Ankaranska občina v celoti krije strošek prevzema, za zavarovanje in prevoz odpadkov pa morate poskrbeti občani sami. Zavarujete jih tako, da jih postavite na euro paleto in ovijete v plastično folijo, njihova višina pa ne sme presegati enega metra.

Obrazec za oddajo izpolnite, podpišite in v času uradnih ur oddate v sprejemni pisarni Občine Ankaran ali pošljete po elektronski pošti na naslov info@obcina-ankaran.si. Potrjen obrazec boste občani prejeli po navadni ali elektronski pošti in ga nato najkasneje v roku 30 dni predložite ob oddaji odpadkov. Obrazec se nahaja v posebni priponki na dnu strani. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na ankaransko občino prek elektronskega naslova ogd@obcina-ankaran.si ali prek telefonske številke 05 66 53 032 v času uradnih ur.

Vsem občanom Občine Ankaran se že vnaprej zahvaljujemo za sodelovanje v akciji in skrb za skupno okolje.