Javno podjetje Marjetica Koper bo v ponedeljek, 25. oktobra, izvedlo tretjo in hkrati zadnjo fazo deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja v letošnjem letu na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran.

Deratizacijo, katera bo izvajana od prihodnjega ponedeljka dalje, bomo opravili na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti občane prosimo, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, ter smeti, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke.

Ob tem občane pozivamo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij določajo glede na prijave občanov v tekočem letu. Na podlagi preteklih izkušenj občanke in občane pozivamo, da se pridružijo akciji in deratizacijo v tem času izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Postopki izvedbe bodo potekali prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bodo tudi priporočilom obeh občin. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na e-poštni naslov Marjetice Koper :  kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 041 531 201.