Mestna občina Koper je v garažni hiši pod Osnovno šolo Koper kot tudi v garažni hiši pod Areno Bonifika, s katerima upravlja Marjetica Koper, uvedla nov parkirni režim, ki predvideva, da je prvih 15. minut pakiranja za vse uporabnike brezplačen.  Na ta način želi predvsem staršem, ki svoje otroke pripeljejo na popoldanske interesne dejavnosti in aktivnosti, olajšati dostavo kot tudi poskrbeti za boljšo pretočnost in večjo varnost vseh udeležencev v prometu v neposredni okolici šolskega objekta in Arene Bonifika.

V Osnovni šoli Koper, kot tudi na ŠRC Bonifika in v Areni Bonifika se v popoldanskem času odvijajo številne interesne dejavnosti in športne aktivnosti, ki jih obiskujejo tako koprski osnovnošolci in srednješolci. Mnoge med njimi z avtomobili pripeljejo starši, ki jih po končanih dejavnostih tudi odpeljejo domov, v avtomobilih pa jih največkrat čakajo kar pred vhodom v OŠ Koper oziroma Areno Bonifika. V ključnih urah, ko se začenja in končuje največ aktivnosti je tako pred dvorano parkiranih tudi po več avtomobilov, ki povzročajo gnečo in onemogočajo normalno pretočnost prometa. 

V izogib temu se je koprska občina skupaj z Marjetico Koper odločila, da bo v obeh podzemnih garažnih hišah omogočila brezplačno parkiranje za prvih 15. minut, kar je več kot dovolj, da starši svoje otroke varno pripeljejo in pospremijo na njihove interesne dejavnosti.