Marjetica Koper letos obeležuje 60 let delovanja. Včeraj smo visok jubilej praznovali na sedežu družbe, v prostorih mehanične delavnice, skupaj s sodelavci, poslovnimi partnerji, predstavniki Mestne občine Koper in Občine Ankaran, direktorji javnih zavodov, šol, vrtcev, društev in številnih drugih prijateljev.

Prijetno obeležitev obletnice so popestrili vrhunska pevka, glasbenica in pedagoginja Tinkara Kovač, skupina Klapa Capris in povezovalka dogodka Lorella Flego.

Vršilec dolžnosti direktorja Gašpar Gašpar Mišič je ob tej priložnosti pohvalil vse svoje sodelavce, brez katerih Mestna občina Koper in občina Ankaran ne bi bili ena od najčistejših občin.

“Veseli smo, da lahko nudimo svoje storitve občankam in občanom, ki nas znajo pohvaliti, veseli smo tudi njihovih konstruktivnih kritik,”  je zaključil in se za sodelovanje zahvalil tudi občanom.

Marjetica Koper je v 60 letih obstoja komunalnim dejavnostim dodala še mnoge druge. Danes izvaja 14 gospodarskih javnih služb in tržnih dejavnosti in na vseh področjih se ponaša z dobrimi rezultati dela. Upravlja Obalno zavetišče za živali, mestna pristanišča in kopališče, tržnico, parkirišča, čistilno napravo in javno kanalizacijsko omrežje v MOK in OA. Izvaja pogrebno in pokopališko dejavnost, gradbeno dejavnost, skrbi za urejanje javnih površin, javno razsvetljavo in plakatiranje na javnih površinah. Poleg tega Marjetica Koper skrbi za vzgojo številnih rastlin v svoji vrtnariji, upravlja dve cvetličarni in trgovino ter servis vrtne in kmetijske mehanizacije.

Po podatkih, ki jih je zbrala Bonitetna hiša Bisnode v mednarodnem projektu finančne analize podjetij v 19 državah Evrope, Marjetica koper spada med 4,2% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji in se uvršča v najvišji razred AAA.

Ob tej priložnosti je župan Mestne občine Koper Boris Popovič v. d. direktorju Marjetice Koper Gašparju Gašparju Mišiču izročil jubilejno plaketo Mestne občine Koper in pohvalil delo Marjetice in ji čestital ob 60. obletnici delovanja.

“Zelo ponosen sem in zadovoljen, saj se je na področju ekologije in ozaveščanja zgodila velika sprememba. Vesel sem, da je Marjetica Koper na tem in vseh ostalih področjih uspešno podjetje”.