Komunala Izola, ki na slovenski obali upravlja s Centrom predelave gradbenih odpadkov, pripravlja posebno akcijo brezplačne dostave gradbenega reciklata na območju občin Izola, Piran, Ankaran in Koper. Gradbeni reciklat lahko občani obalnih občin vselej prevzamete tudi sami, in sicer vsak delovnik med 8. in 15. uro.

Na izolskem zbirnem centru se predeluje samo varen material, ki nastane pri rušitvah in adaptacijah zgradb (beton, ploščice, zidaki) ter zemeljskih izkopih. Reciklat, ki je certificiran, je primeren za uporabo pri raznih gradbenih delih, nasipavanju cest in cevi, utrjevanju zemljišč ali dovozov, zasipavanju temeljev pod objekti, za podlago pri končnem urejanju dvorišč ter za druga podobna dela. V sklopu akcije bo Komunala Izola gradbeni reciklat brezplačno dostavljala na lokacije, ki so dostopne s tovornim vozilom in za dostop do katerih ni potrebna izdaja dovolilnice za prekomerno uporabo občinskih cest. Količina reciklata pri posamezni dostavi je največ štiri tone.

Za naročilo brezplačne dostave gradbenega reciklata so dosegljivi na telefonski številki 05 66 34 928 ali prek elektronske pošte na naslovu zbirnicenter@komunala-izola.si. Na zbirnem centru se lahko zglasite tudi osebno od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro. Akcija bo trajala do preklica oziroma do razdelitve zalog.