Včeraj, 03.05.2018 je na pobudo Mestne občine Koper v sodelovanju z Marjetico Koper d.o.o., potekala akcija »očistimo obalo«. Čistilne akcije se je udeležilo več kot 150 prostovoljcev, med katerimi so bili tudi številni športni klubi in društva, kot so celotna kadetska, mladinska in članska ekipa FC Koper, člani Rokometnega društva Kih, člani Surf kluba Koper, člani Kajak-kanu kluba Žusterna ter člani teniškega kluba Koper in Potapljaškega društva Oceanik. Akciji so se pridružili tudi gasilci Gasilske brigade Koper in Prostovoljnega gasilskega društva Pobegi-Čežarji. Pripomogli so tudi člani MK Kondor. Za sladkanje s krofi je poskrbel Mlinotest Koper.

Čistilno akcijo smo zaključili ob 18.30 uri in ocenili, da smo s skupnimi močmi nabrali za dva samonakladalna kontejnerja prostornine 9m3. Med odpadki se je nabralo veliko plastike, vrečk, plastenk, stiropora in druge nesnage.

Zahvaljujemo se vsem, ki so bili prisotni na skupni čistilni akciji, s katero smo dokazali, da nam ni mar za našo naravo v kateri živimo!

Marjetica Koper d.o.o.