Člani Moto kluba Kondor Slovenija že 10 leto prinašajo hrano za  živali v Obalnem zavetišču

V soboto, 3. novembra, je več kot 20 članov Moto kluba Kondor Slovenija obiskalo Obalno zavetišče za živali, ki se nahaja v  Dvorih pri Sv. Antonu, le nekaj kilometrov oddaljeno od Kopra. Predaje hrane se je udeležil tudi Boris Popovič, župan MO Koper.

Prinesli so zajeten kup hrane za pse in mucke, ki so v začasni oskrbi v zavetišču. Obisk so izkoristili za spoznavanje delovanja zavetišča in seveda za sprehajanje kužkov ter socializacijo oskrbovanih mačk, ki še iščejo nov dom. V MK Kondor tudi sicer radi pomagajo in se odzivajo na dobrodelnost. Naše zavetišče obiskujejo kar redno. Ob jesenskem času pa se zberejo v večjem številu in prinesejo hrano, ki jih je doniral njihovih 64 članov. Letos je to že deseto po vrsti. Zahvaljujemo se za obisk in donirano hrano ter nasploh za lepo gesto, s katero so člani MK Kondor prispevali k polepšanju vsakdana živali v zavetišču.

Živali, ki so sprejete v Obalnem zavetišču, so veterinarsko pregledane in pod stalnim veterinarskim nadzorom, kar jim zagotavlja najbolj kakovostno oskrbo med začasnim domovanjem. Obalno zavetišče je odprtega tipa, kar pomeni, da so obiskovalci, posvojitelji in sprehajalci dobrodošli v času obiskov. Teh je dnevno več kot deset. Trenutno se v zavetišču nahaja 70 mačk in preko 30 kužkov, zato je vsako darovanje hrane, dek in drugih potrebnih stvari še kako potrebno. Obalno zavetišče je sodobno opremljena struktura, ki jo sestavljajo tri velika ograjena sprehajališča, ogromne zelene površine ter objekti z dobro izoliranimi boksi za živali, izolatoriji, ločenimi prostori za živali v karanteni, pralnico za živali, ambulatnimi prostori, sprejemno pisarno, skladiščem in sanitarijami. S 1. 1. 2017 je izvajalec javne službe na področju zaščite živali in upravljavec Obalnega zavetišča za živali Javno podjetje Marjetica Koper. V okviru javne službe se zagotavlja sprejem prijav o zapuščenih živalih, veterinarska pomoč zapuščenim živalim, ulov, prevoz in namestitev ter oskrba zapuščenih živali v zavetišču, skrb za iskanje skrbnikov teh živali ter oddajo novim lastnikom in skrb za ažurno vodenje registra psov. Zagotavlja se tudi veterinarsko – sanitarni red v zavetišču in vodenje zbirk podatkov v obsegu in na način, ki je določen s pravilnikom o pogojih za zavetišča za zapuščene živali. Območje izvajanja javne službe obsega območje Mestne občine Koper, Občine Ankaran, Občine Izola in Občine Piran.

Si želite novega družinskega člana? Naši ljubljenčki čakajo novega skrbnika.

Obiščite in pomagate nam lahko tudi vi! S sprehodom, morda krtačenjem ali preprosto božanjem lahko tudi vi  polepšate dan enemu od zavetiščnih psov in hkrati preživite dan v čudoviti naravi. Zavetišče je za obiskovalce odprto od ponedeljka do nedelje med 8.00 do 18.00 uro. Za več informacij lahko pokličete na tel.št. 080 88 49.