Danes, 1. junija, se tudi uradno začenja kopalna sezona na koprskem mestnem kopališču „Mokra mačka“, ki bo trajala do 30. septembra letos.

Pred začetkom sezone je Marjetica Koper preuredila in pripravila celotno območje kopališča. V okviru del sta bila prenovljena tudi lesena pomola, pri čemer smo nadomestili vse dotrajane lesene dele.

Koprsko mestno kopališče sodi med manjša kopališča, je pa kljub temu zelo priljubljeno, saj je lahko dostopno iz mestnega jedra in ponuja zelo varen in udoben obisk, zlasti za otroke ali starejše osebe.

Tudi letos je na kopališču že izobešena „modra zastava“, ki je mednarodno prepoznaven znak, ki potrjuje trajnostno naravnan pristop pri upravljanju kopališča in je namenjen povečevanju okoljske ozaveščenosti, sooblikovanju okoljske etike in spodbujanju okoljsko odgovornega obnašanja na kopališču. Nasploh bomo v celotni sezoni dali velik poudarek na dodatne vsebine, ki se nanašajo na okoljsko preventivo, zdravje in varnost.

Kopališče bo v času kopalne sezone obratovalo med 9. in 19. uro, v tem času bo za kopališko varnost skrbela ekipa treh usposobljenih reševalcev iz vode, kar predstavlja veliko moštvo glede na velikost kopališča, ki sodi med manjše. S tem želimo zagotoviti najvišjo možno varnost za vse kopalce in druge obiskovalce koprskega mestnega kopališča. Izven časa obratovanja kopališča (med 19. in 9. uro) se na kopališču dvigne rdeča zastava, ki opozarja, da je kopališče zaprto in je kopanje povsem na lastno odgovornost kopalcev.