Rižanski vodovod obvešča, da  z današnjim dnem stopi v veljavo širitev prepovedi ne nujne uporabe pitne vode tudi za zalivanje kmetijskih površin in druge rabe v kmetijstvu. Neposreden vzrok za takšno odločitev je zaostrovanje sušnih razmer in nadaljnje upadanje razpoložljivih vodnih virov.

Tudi v bodoče veljajo  vsi do sedaj že sprejeti ukrepi. Do nadaljnjega so izklopljeni zalivalni sistemi na javnih zelenicah, zaprti tuši na vseh plažah, izklopljene fontane in vodni motivi na javnih površinah. Prepovedano je zalivanje zelenic in pranje avtomobilov, izjema so avtopralnice, ki za pranje uporabljajo reciklirano vodo. Komunalna podjetja bodo še naprej drevesa in cvetlične grede zalivala samo iz možnih vodnih zajetij in drugih vodnih virov.

Prosimo vse občane, da dosledno upoštevajo prepovedi, ker se samo na ta način lahko izognemo prekinitvam v dobavi vode, že pred iztekom tega meseca. V preteklih dneh so nas nekateri naši odjemalci obveščali o primerih kršitve prepovedi. Ker so za obravnavo kršitev pravi  naslov inšpekcijske službe, vas vljudno prosimo, da v podobnih primerih pokličete Rižanski vodovod na telefon 080 44 49.