Marjetica Koper bo v ponedeljek, 25. maja, pričela s Facebook akcijo “Kupuj domače, podpiraj lokalno”. Glavni namen akcije je spodbujanje občank in občanov Mestne občine Koper k obisku mestne tržnice in nakupovanju domačega sadja in zelenjave, svežih rib in ostalih ekološko pridelanih izdelkov. V sodelovanju z našimi ponudniki na mestni tržnici bomo vsak dan do konca junija objavljali različne ponudnike, z njihovimi kontakti in kratkim opisom ponudbe.

Koprska mestna tržnica se nahaja na Pristaniški ulici, tik pred vstopom v staro mestno jedro. S približno 80 stojnicami poživlja utrip mesta in združuje vse generacije občank in občanov Kopra. Odprti del tržnice in ribarnica predstavljata prostor za nakup mediteranskega sadja in zelenjave in svežih rib in je stičišče mestnega in vaškega življenja.

Koprsko mestno tržnico, kot jo poznamo danes, smo prenovili leta 1991. Danes obsega 5.817 m² površin, od tega je 1.147 m² odkritih in namenjenih stojnicam. Marjetica Koper ima v upravljanju ribarnico in odprti del tržnice na ploščadi okrog vodnjaka.

Koprska mestna ržnica obratuje od ponedeljka do sobote, razen ob prazničnih dneh, med 7. in 13. uro. Vabljeni!