Naša Mestna vrtnarija na Škocjanu je tudi v tem mesecu pripravila posebno akcijo. Poleg stalno bogate ponudbe smo februarja rastlinjake še posebej bogato založili s sadikami zelišč iz lastne vzgoje. Meta, melisa, origano in majaron so na voljo že od 1,90€ na kos.

Zelišča že vrsto let veljajo za sinonim za zdravilne rastline in dišavnice. Predstavljajo nepogrešljiv del vsake domače kuhinje, posadite pa jih lahko na vrtu, med ostale večje rastline ali kar na svojem balkonu. Veliko se poslužujemo predvsem uporabe uvoženih zelišč, kot so cimet, ingver ali kurkuma, k sreči pa vse bolj prihaja v ospredje tudi njihova lokalna pridelava. Meti, melisi, origanu in majaronu, bomo v prihodnjih dneh dodali tudi sadike peteršilja, zelene in bazilike. Tudi te so seveda vzklile v naših rastlinjakih na Škocjanu.

Za več informacij o akciji nas lahko kontaktirate prek elektronskega naslova daniel.ban@marjeticakoper.si ali prek telefonske številke 05 66 33 783. Naši prijazni in strokovno usposobljeni delavci vas pričakujejo med tednom do 17. ure, v soboto pa vse do 13. Z veseljem vam bomo svetovali pri pravilni izbiri in kasnejši zasaditvi.