Ste se že odločili za svojo pustno masko? Zakaj bi zapravljali denar za pustne kostume, medtem ko si jih lahko ustvarite sami in se pri tem še zabavate? Za vas smo zbrali nekaj idej za maske, narejene iz starih stvari iz omare ali kleti, da bo pustno rajanje še bolj ustvarjalno in zabavno.

Ovčka
Zelo hitro in enostavno lahko izdelate kostum ovčke, ki je primeren tako za odrasle kot otroke. Potrebujete samo črne hlače in majico ter belo vato. Vato pritrdimo na majico z vročim lepilom in pustna maska je že skoraj končana. Po želji lahko na toplo kapo pritrdite vato za ušesa. Za prisrčen detajl pobarvajte konico nosu s črno barvico.


(Vir: www.greenme.it)

Čebelica
Za izdelavo pustne maske čebelice boste potrebovali samo nekaj črnega in rumenega tekstila ali kartona ter črne hlače in majico. Izrežete črno osnovo za obrazno masko in jo nato dekorirate z rumenimi trakovi. To ponovite tudi na majici. Krila pa lahko preprosto ustvarite iz tila.


(Vir: www.greenme.it)

Maska iz plastenk
Na osnovo obrazne maske iz tekstila ali kartona samo prilepite majhne koščke narezane plastenke. Najbolj učinkovito bo, če boste to storili z vročim lepilom. Uporabite domišljijo in masko še dodatno okrasite ali pobarvajte.


(Vir: www.greenme.it)

Balerina
Če ima vaš otrok željo postati balerina za en dan, lahko zelo enostavno in hitro ustvarite tutu. Potrebujete le til in svilen trak dovolj dolg, da pride okoli pasu. Til lahko na svileni trak pripnete s spenjačem ali pa ga preprosto zavežete. To storite tako, da til narežete na nekaj centimetrov široke trakove in vsakega posebej zavežete naokoli po traku. Za bolj atraktiven tutu lahko uporabite več barv .
Bodite brez skrbi, tudi odrasli so lahko za pust balerine .


(Vir: www.beautifulentropy.wordpress.com)

Ideje lahko izboljšate, spremenite ali priredite. Maske ustvarjajte sami ali s svojimi bližnjimi in ne pozabite na bistvo pustnega rajanja, uživati, imeti se lepo in pregnati zimo.