Z današnjim dnem se začenja že tradicionalna brezplačna akcija prevzema in odvoza nevarnih odpadkov. Med 17. in 28. oktobrom bomo obiskali vseh 22 krajevnih skupnosti v Mestni občini Koper in dve lokaciji v Občini Ankaran. Letak z urnikom in odjemnimi mesti ste uporabniki prejeli s položnico za odvoz odpadkov za mesec september.

Vsi občani lahko odpadke oddate našim sodelavcem ob obisku vašega kraja, v primeru odsotnosti pa jih lahko kadarkoli pripeljete in brezplačno oddate na Zbirnih centrih Sermin ali Dvori. Med nevarne odpadke sodijo baterije ali akumulatorji, odpadna zdravila, kozmetični izdelki, pesticidi, čistila, topila, barve ali laki, različna svetila ter motorna in jedilna olja. Vsi odpadki morajo biti obvezno v originalni embalaži, zaradi posebnega ravnanja z njimi. Potrebno jih je zbirati ločeno po skupinah, nikakor pa jih ne smemo med seboj mešati.

Pri nevarnih odpadkih je še posebej pomembno, da z njimi ravnamo pravilno, saj so lahko za naše okolje izjemno škodljivi. Akcija je brezplačna, termine pa lahko preverite tudi v priponki na dnu spletne strani. Za vsa dodatna vprašanja lahko pokličete na 05 66 33 700 ali pišete na elektronski naslov info@marjeticakoper.si.