Na koprskem mestnem kopališču tudi letos stoji posebna “Knjižnica na plaži”. Z naborom literature različnih žanrov in jezikov od začetka meseca sprejema prve obiskovalce. V projekt so vključene Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Mestna knjižnica Izola in Mestna knjižnica Piran.

Posebna knjižnica omogoča brezplačen dostop do gradiv v neposredni bližini plaže prav vsem njenim obiskovalcem. Med različnimi vrstami literature so izposojo letos še dodatno popestrili s pravljicami, literarnimi večeri in drugimi prireditvami za otroke in odrasle. Do konca meseca avgusta je obratovalni čas knjižnice vsak dan med 10. in 18. uro. Knjige, ki si jih boste bralci izposodili povsem brezplačno in za nedoločen čas, boste lahko vrnili v katerokoli od sodelujočih knjižnic ali neposredno na plaži.

Knjižnica na plaži je namenjena vsem bralkam in bralcem, ki v poletnih mesecih obiskujete naše mestno kopališče in druge kraje za oddih, pa tudi številnim dopustnikom, ki si poletni oddih težko predstavljajo brez dobre knjige v rokah. Tako je branje na plaži zagotovljeno in bistveno bolj na dosegu ter sproščujoče.