Koprska mestna tržnica je v soboto, 25. aprila, ponovno odprla svoja vrata. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in priporočil pristojnih bo do nadaljnjega obratovala prilagojeno. Tržnica bo odprta vsak dan med 7. in 13. uro, z izjemo nedelj in praznikov. Režim prodaje izdelkov bo zaradi zagotavljanja varnosti nekoliko spremenjen.

Od sobote sta vhoda na tržnico dva – iz smeri parkirišča in s Pristaniške ulice. Občankam in občanom pa vseeno priporočamo, da do nadaljnjega na tržnico vstopate samo s Pristaniške ulice in se s tem izognete prehodu skozi ozek in zaprt prostor objekta. Spremenjena je tudi postavitev stojnic, med katerimi bo več prostora, poleg tega bo vsak ponudnik lahko najel zgolj eno stojnico. Prodajalci in kupci boste morali upoštevati priporočila o varnem nakupu, ki predvidevajo obvezno uporabo obraznih mask, razkuževanje rok in zagotavljanje medsebojne varnostne razdalje vsaj dveh metrov. Razkužila so postavljena pri obeh umivalnikih.

Po potrebi bo ob večjem obisku omejen tudi vstop na tržnico. Trudili se bomo, da bo pri posamezni stojnici samo en kupec naenkrat, drugi pa bodo morali počakati na primerni razdalji. Prosimo tudi, da se pridelkov in izdelkov ne dotikate, za vas bo to opravil prodajalec. Od sobote je ponovno odprta tudi ribarnica, kjer je režim ponudbe in prodaje prav tako prilagojen trenutnim razmeram.