V lanskem letu smo v našem podjetju prvič neprekinjeno odvažali kosovne odpadke vse dni v letu. Potem, ko se je poteza izkazala za zelo dobro, bomo tudi letos odpadke odvažali v poletnih mesecih.

Brezplačni odvoz lahko vsi občani koprske in ankaranske občine naročite prek dopisnic, ki jih prejmete dvakrat letno ob položnici, elektronske pošte info@marjeticakoper.si ali prek spletnega obrazca, ki je dostopen na naši spletni strani. Naročilu ne pozabite pripisati vrste in količine odpadkov.

Kljub infrastrukturi in vsakoletnim akcijam odvoza “od vrat do vrat” se še naprej najdejo kršitelji, ki na ekološke otoke odlagajo odpadke, ki tja ne sodijo. Naše delavce in ostale občane tako ob zabojnikih pričakajo stare vzmetnice, razstavljeno pohištvo, straniščna oprema, odslužena televizija in ostalo. Ob tej priložnosti vsem občankam in občanom ponovno sporočamo, da sta tako odvoz kot prevzem kosovnih odpadkov za fizične osebe brezplačna. Dvakrat letno sta izpeljani tudi akciji prevzema nevarnih odpadkov in zelenega reza. Odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev je omejen na 3 kubične metre, prevzem ob dostavi v lastni režiji pa je na zbirnih centrih vselej brezplačen.

Dodajmo še, da je odlaganje kosovnih odpadkov na javne površine kaznivo, za tako početje pa je skladno s 56. členom Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v Mestni občini Koper (Ur. list RS, št. 106/2012 in 95/2014) predvidena globa v višini 100 evrov.