V prvi polovici meseca aprila so vaščani Črnotič izpeljali spomladansko čistilno akcijo. Vse bolj oblegane gozdne poti s strani sprehajalcev in mimoidočih, žal s seboj prinesejo tudi vedno več odpadkov, ki jih slednji odvržejo. V okolici vasi in ob glavni cesti, ki vodi od Kastelca proti Podgorju, so domačini pridno zavihali rokave in nabrali zajeten kup odpadkov.

V zadnjem času so vaščani vse bolj pogosto naleteli tudi na smeti ob železniški progi, ki jih potniki odvržejo kar skozi okno vlaka. V notranjosti gozdov pa se na žalost že tradicionalno znajdejo kosovni in gradbeni odpadki ter avtomobilske pnevmatike. Na vso »dediščino«, ki so jo izvlekli iz gozdov in sprehajalnih poti, niso ponosni, so pa zato toliko bolj na to, da so znali stopiti skupaj in narediti nekaj dobrega za naše skupno okolje.

Vaščani Črnotič se zahvaljujejo Krajevni skupnosti Črni Kal za organizacijo in podjetju Marjetica Koper, ki je zagotovilo vreče in rokavice za čistilno akcijo ter brezplačen odvoz zbranih odpadkov.