Marjetica Koper se je odzvala pozivu Mestne občine Koper, kjer so povabili zaposlene v javnih zavodih, podjetjih in drugih organizacijah, da se prijavijo na seznam prostovoljcev za pomoč pri izvajanju različnih opravil, s katerimi bi olajšali občankam in občanom prebroditev tega kriznega obdobja.

S svojimi vozniki in vozili sodelujemo pri dostavi paketov z osnovnimi živilskimi in higienskimi izdelki, ki jih je v tem tednu prejelo 190 starejših oseb. Paket vsebuje osnovna živila – sol, sladkor, olje, mleko, čaj, kekse, marmelado, testenine, riž, suho sadje, konzervirano zelenjavo, polento, različne pripravljene jedi in omake, ter osnovne higienske izdelke – milo, šampon, zobno ščetko, zobno pasto ter detergent za pranje. V preteklem tednu je pakete osnovnih živilskih in higienskih izdelkov prejelo 200 socialno ogroženih otrok in mladostnikov. V zadnij 14 dneh pa je pakete pomoči prejelo skoraj 400 ogroženih oseb.

Občanke in občane, ki jih zanima prostovoljstvo vabimo, da se prijavijo prek obrazca, ki je dostopen na povezavi: https://www.1ka.si/a/260201. Za dodatne informacije lahko zainteresirani pošljejo vprašanja na elektronsko pošto prostovoljec@koper.si.