Mestna občina Koper se je včeraj, 2. aprila, ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, pridružila mednarodni pobudi »Light it up Blue« in modro osvetlila predele Kopra.

Generalna skupščina Združenih narodov je 2. april razglasila za mednarodni dan avtizma, s katerim želijo spodbuditi k boljšemu razumevanju avtizma v družbi, pozvati voditelje in odločevalce, da spodbujajo šole, da odprejo svoja vrata otrokom, dijakom in študentom z avtizmom, pozvati javne urade, velika in majhna podjetja, da si vzamejo čas in se poučijo o avtizmu in da začnejo zaposlovati osebe z avtizmom ter pozvati k popolni integraciji oseb z avtizmom v družbo.

Z obeležjem svetovnega dne ozaveščanja o avtizmu in s kampanjo Light It Up Blue želimo povečati znanje o avtizmu ter širiti informacije o pomenu zgodnjega odkrivanja in zgodnje intervencije.

V Mestni občini Koper, kjer se akciji pridružujemo od vsega začetka, so bili včeraj modro osvetljeni Ukmarjev trg, mestna plaža, nekdanja obrambna utrdba Bastion in zvonik na Titovem trgu.