Danes je na ulice koprskega mestnega jedra prvič zapeljal Glutton, specialen ulični sesalnik, ki ga poganjajo električni akumulatorji.

Marjetica Koper je kot prvo podjetje v Sloveniji nabavila Gluttona za dnevno čiščenje javnih površin v upravljanju. Glutton je plod 20 letnega razvoja belgijske družbe Lange Christian S.A. in je danes prisoten v 60 državah po svetu, pri več kot 6.000 kupcih.

Glutton je inovativen delovni stroj, ki spreminja način dnevnega vzdrževanja čistoče na ulicah, v parkih, ob večjih javnih prireditvah, saj nadomešča klasično – ročno čiščenje in hkrati pripomore k doseganju občutno boljših rezultatov na področju ohranjanja čistega okolja.

Električni sesalnik Glutton je okolju prijazen delovni stroj, ki pri delovanju ne povzroča hrupa (lahko se uporablja tudi v nočnih urah) in ima avtonomijo med 8 do 14 ur z enim polnjenjem akumulatorjev, v odvisnosti od obremenitve oz. uporabe. Električni sesalnik je idealen za čiščenje mestnih jeder, za sprotno vzdrževanje čistoče na javnih prireditvah in za čiščenje površin, ki so težko dostopne za druge delovne stroje.

Glutton izpolnjuje tudi enega od glavnih ciljev, ki jih Marjetica Kloper zasleduje pri posodobitvi in prenovi delovnih sredstev: varnost in udobje za zaposlene. Upravitelj novega električnega sesalnika Glutton bo lahko z lažjimi operacijami, s pomočjo močnega sesalnika, ki ga poganjajo električni akumulatorji, lažje, bolj učinkovito in v popolni varnosti izvajal svoja dnevna opravila.