Nacionalni inštitut za javno zdravje je sredi meseca junija izdal higienska priporočila za vsa naravna kopališča v času sproščanja ukrepov po epidemiji Covid-19. V skladu s temi smernicami je Marjetica Koper opremila mestno kopališče Mokra mačka z opozorili, ki obiskovalce nagovarjajo k pravilnemu ravnanju na vseh delih kopališča.

Mestno kopališče je že dolga leta poletno medgeneracijsko stičišče občanov, turistov in vseh ostalih obiskovalcev Mestne občine Koper. Marjetica Koper se trudi, da bi bilo javno kopališče kraj, kjer se tudi v teh negotovih časih, obiskovalci počutijo varno. Kopališče je zato opremljeno z obvestili, ki nagovarjajo obiskovalce k upoštevanju medsebojne razdalje na kopnem in v vodi, obveznem umivanju in razkuževanju rok, uporabi zaščitne maske v garderobnih prostorih in straniščih ter odsvetovanju uporabe igral.

V letošnji poletni sezoni smo povečali število dnevnih obhodov, čiščenj in razkuževanj javnih stranišč, preventivno pa izklopili tudi dva izmed štirih tušev. Ob koncih tedna, ko je obiskovalcev več, je na vhodu kopališča prisoten varnostnik, ki beleži število vhodov in izhodov. Ko število obiskovalcev preseže priporočeno, vhod na kopališče tudi omejimo. Reševalci iz vode so letos še dodatno pozorni na upoštevanje vseh navodil na vodnih in obvodnih površinah, obiskovalce pa tudi informirajo in opozarjajo na nevarnosti njihovega neupoštevanja.

Kljub standardnemu povečanemu obisku ob koncih tedna, nismo zaznali večjih kršitev neupoštevanja priporočil NIJZ-ja. Vsem občankam in občanom ter ostalim obiskovalcem se na tem mestu zahvaljujemo za zgledno ravnanje in upoštevanje vseh navodil.