Po poletnem predahu je spet napočil čas za našo izmenjevalnico oblačil, knjig in igrač. Glede na dvig življenjskih stroškov ter slabe obete za prihajajočo zimo je tokratna izmenjevalnica lahko priročen ukrep v smeri razširitve jesensko-zimske garderobe na žepu in okolju prijazen način.

To soboto, 10. septembra, bomo na začasni lokaciji koprske tržnice podaljševali rok uporabe naši obutvi, oblačilom, igračam ter knjigam. Stojnica bo z vsem naštetim živahna od 9. do 14. ure. Pobrskajte po svojih omarah, predalih, knjižnih policah in škatlah ter prinesite čiste in lepo ohranjene stvari, ki so primerne za nadaljnjo rabo. Pripeljite s seboj tudi sorodnike, prijatelje, sosede in sodelavce ter poiščite nove stvari zase ali z njimi obdarujte koga, ki vam veliko pomeni.

Tudi jeseni brskamo po omarah in spodbujamo trajnostno ravnanje v sodelovanju z Gibanjem Zelenci in Zavodom Nomed. Pretekle izkušnje kažejo, da se na izmenjevalnici najde za vsak okus nekaj, zato vas toplo spodbujamo ne le k prinašanju, ampak tudi odnašanju predmetov. Na res enostaven način boste podaljšali življenjsko dobo marsikateremu oblačilu, knjigi in igrači, osvežili svoje omare in police ter pripomogli k bolj zeleni prihodnosti našega planeta.

Veselimo se druženja v soboto, 10. septembra, od 9. ure dalje!