Danes, 21. junija, začenjamo z drugim krogom dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran. Od 5. julija dalje bomo opravili še deratizacijo.

Dezinsekcijo opravljamo na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, občane prosimo, da z dvorišč in drugih površin odstranite vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako bodite pozorni, da odpadne hrane ne mečete v stranišča ali odtoke.

Ob tem občane še pozivamo, da nas sproti obveščate o pojavu glodavcev in insektov ob ali v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij določajo glede na prijave v tekočem letu. Na podlagi lanskoletnih izkušenj vas pozivamo, da se pridružite akciji in dezinsekcijo v tem času izvedete tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Postopki izvedbe bodo potekali prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bomo tudi priporočilom obeh občin. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na naš elektronski naslov kanalizacija@marjeticakoper.si ali na telefonsko številko 05 66 33 801, oziroma na elektronski naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 041 531 201.