Potem, ko smo maja in junija že uspešno izpeljali dve fazi dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran, se v prihodnjem tednu začenja tretja.

Z dezinsekcijo bomo začeli v torek, 21. septembra, opravljaji pa jo bomo na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti občane obeh občin prosimo, da z dvorišč in drugih površin odstranite vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako bodite pozorni in odpadne hrane ne mečite v stranišča oz. odtoke. V juliju bo sledila še deratizacija.

Ob tem občane tudi pozivamo, da sproti sporočate pojav glodavcev in insektov v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij določajo glede na prijave v tekočem letu. Na podlagi lanskoletnih izkušenj vas še pozivamo, da se pridružite akciji in dezinsekcijo v tem času izvedete tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Postopki izvedbe bodo potekali prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bomo tudi priporočilom obeh občin. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov naslov kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801, oziroma na naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 041 531 201.