Uspešno se je zaključil prvi natečaj Najlepši vrt v mestu 2016, ki je presegel pričakovanja vseh, ki so pri projektu sodelovali.

Neža Mekota, krajinska arhitektka, fotograf Jaka Jeraša in agronom Mirjan Kocjančič iz Marjetice Koper so sestavljali strokovno komisijo, ki je opravila oglede šest vrtov, ki so jih meščani včeraj odprli za vso javnost in ocenila, kateri trije si bodo prislužili nagrade. Strokovna ocena se je združila z oceno “ljudstva” oz. skoraj 200 udeležencev včerajšnjega dogodka, ki so jih lastniki skritih mestnih vrtov povabili v svoje skrite zelene kotičke, kjer so jih postregli s prigrizki Hiše refoška, Okusov istre, Gostilne Miranda in New Bakery ter vini Vinakopra, Bordon, Zaro in Gordia.

odprtivrtovikopra_22102016vojkorotar-5256

Čeprav so zmagovalci prvega natečaja Najlepši vrt v mestu vsi sodelujoči, ki so pogumno sprejeli izziv odprtja vrat svojih domov za javnost, so glasovi strokovne komisije in obiskovalcev na koncu odločili, da bodo prve tri nagrade prejeli:

1. Družina Čalija, Ul. Agrarne reforme
2. Družina Ziraldo, Bošadraga
3. Jelica Jeftič z družino, Kmečka ulica

odprtivrtovikopra_22102016vojkorotar-5420

Dogodek se je zaključil s slovesno podelitvijo nagrad v Lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper in koncertom Marine Martensson ter glasbene skupine Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

odprtivrtovikopra_22102016vojkorotar-5563

Ne moremo zaključiti novice brez omembe obiskovalcev in udeležencev prireditve, teh je bilo skoraj 200, ki so prav tako zmagovalci oz. tisti, ki so upravičili vizijo prireditve, ki se bo na dobrih temeljih v prihodnosti razvila.

Po pravici povedano, je obisk presegel vsa pričakovanja, kar je vodilo za vse, ki so sodelovali pri letošnji organizaciji, da prireditev v prihodnosti še nadgradijo z novimi in svežimi idejami.

odprtivrtovikopra_22102016vojkorotar-5413

Marjetica Koper je s ponosom podprla dogodek, ki spodbuja druženje med občani, odpiranje in predstavljanje mesta z njegovimi skritimi zanimivostmi širši javnosti ter krepi okoljsko zavest in zeleno podobo mesta.

Ne smemo pozabiti, da se je velik dogodek začel s skromno idejo ekipe Bar Cameral, ki je sobotno prireditev odlično organizirala.