S šotorom, počitniško prikolico, avtodomom ali samo z osebno prtljago lahko na vseh koncih Slovenije odkrijete pravo nastanitev zase v urejenem, a povsem naravnem okolju! O kampih, glampingih in postajališčih za avtodome si preberite v publikaciji, ki ponuja tudi ideje za raziskovanje Slovenije in praktične informacije.

Postajališče za avtodom Koper je v publikaciji predstavljeno na 50. strani

Postajališče za avtodome Koper (PZA) je urejeno na ograjenem in asfaltiranem parkirišču, tik ob glavni avtobusni postaji. Lokacija je v bližini trgovskih središč, do plaže je približno 15 minut hoda, lahko pa se odpeljete tudi na zanimive kolesarske izlete po okolici. Je moderno opremljeno in nudi prostor za 39 avtodomov, omogočen je priklop na elektriko in vodo, izpust odpadne vode, prostor za piknike s klopmi in mizami ter ekološki otok. V sklopu postajališča je tudi sanitarni objekt z wc-ji in tuši. V sklopu camper stop Koper je tudi otroško igrišče.

Cena za 24 urno uporabo znaša 10 EUR (z DDV). Le ta vključuje 24 urno parkiranje, uporabo sanitarnega objekta, polnjenje z elektriko, polnjenje čiste pitne vode, servisno mesto, kje rje možno izliti fekalne vode in dve povratni avtobusni vožnji v center mesta. Parkiranje na tem parkirišču ni dovoljeno za počitniške prikolice in druga vozila, ki niso homologirana kot avtodomi. Prav tako je po novem dovoljeno neprekinjeno parkiranje za obdobje največ 72 ur, naslednjih 72 ur parkirišča ni mogoče uporabiti.

PZA, je projekt MO Koper, ki je v Kopru zaživelo junija 2015. Že v prvem letu obratovanja upravičilo svoj namen. Postalo je pravi magnet za popotnike. Od odprtja obiski neprestano naraščajo. Po podatkih sodeč je največ gostov iz Slovenije, ki so prisotni skozi vso leto. Sledijo gostje iz Nemčije, Italije, nekaj pa je bilo tudi avtodomarjev iz Nizozemske, Poljske, Češke, Hrvaške in iz sosednje Avstrije. Največ jih je v poletni sezoni (junij-september) ter nato med vikendi (pet.-ned.) in prazniki (1. november, božični in novoletni prazniki, velika noč itd). Za upravljanje PZA in čistočo skrbi Marjetica Koper.

Povezava do publikacije:
https://issuu.com/slovenia/docs/2018_12_sto_kampi-slo_sp?e=1244614%2F66931476&fbclid=IwAR1Bn7chqOLTjugQop6DJnaBwZjb98LytspgHlJfscjA_qIRF5q71aoTwS0