V sredo, 16. marca, v veljavo stopajo trije novi splošni abonmaji Mestne občine Koper, ki bodo imetnikom omogočali ugodnejše dnevno parkiranje na parkiriščih Ukmarjev trg in Severna obvoznica 4 ter v Parkirni hiši Belveder. Z njimi želi občina sprostiti najbolj obremenjena parkirišča v mestu in zagotoviti dodatna parkirna mesta za celodnevno parkiranje. Novost se obeta tudi imetnikom posebnih abonmajev za parkiranje za stadionom, ki bodo lahko od zdaj neomejeno parkirali še na parkiriščih P+R.

Mestna občina Koper v tem tednu uvaja tri nove splošne abonmaje, s katerimi bo na omenjenih parkiriščih mogoče parkirati zgolj ob delavnikih, med 7.30 in 16.30. Na ta način želi zagotoviti dodatna parkirna mesta za vse tiste, ki se v mesto pripeljejo zaradi službe ali daljših opravkov. Število izdanih abonmajev bo omejeno, za parkirišče na Ukmarjevem trgu so jih predvideli 40, na Severni obvoznici 45, medtem ko bodo za PH Belveder zagotovili skupno 80 abonmajev. Cena prvih dveh znaša 20 evrov na mesec za občane in 30 evrov na mesec za vse ostale, medtem ko je cena abonmaja za parkiranje v PH Belveder enotna in znaša 50 evrov mesečno.

Od srede dalje se spreminja tudi veljavnost posebnega abonmaja za parkiranje na parkiriščih za nogometnim in atletskim stadionom, s katerim bo po novem za 10 evrov mesečno mogoče parkirati tudi na parkiriščih P+R v Semedeli in na glavni avtobusni postaji.

Ena od novosti, ki jih je občina sprejela, je tudi širši nabor upravičencev za pridobitev posebnega parkirnega abonmaja za PH Belveder. Do zdaj so bili do ugodnega parkiranja za 20 evrov na mesec upravičeni le stanovalci ulic, ki dostopajo po Kidričevi ulici, zdaj pa imajo to možnost še prebivalci spodnjega dela Župančičeve ulice, Ulice Agrarne Reforme, Ulice osvobodilne fronte, Trubarjeve ulice, Izolskih vrat in Vergerijevega trga.