V petek, 29. novembra, ob 17. uri bo v Kopru otvoritev praznične razsvetljave. Prireditev ob otvoritvi “Fantazime v Čudolandiji” letos sovpada tudi z dnevom ugodnih nakupov, črnim petkom, zato predvsem v centru mesta pričakujemo povečan obisk in večjo zasedenost parkirišč ter gnečo na cestah.

Med prireditvijo bodo veljale tudi nekatere zapore cest. Od 12. ure dalje bodo za promet zaprte Pristaniška ulica (od krožišča s Piransko cesto do potniškega terminala), Cankarjeva ulica in Severna obvoznica (od parkirišča pri Sv. Ani do potniškega terminala). Dostop bodo imeli samo stanovalci, imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru Kopra in javni potniški avtobusni promet. Od 18. do 23. ure dostop po Pristaniški ulici (od krožišča s Piransko cesto do potniškega terminala) ne bo več mogoč.

Stanovalci z dovolilnicami za parkiranje v mestnem jedru, ki v tem času ne bodo mogli dostopati do svojih domov, bodo lahko vozila parkirali na parkiriščih Trg Brolo 1 in 2 (parkirna cona KP3), Severna obvoznica (KP10 in KP11), Ukmarjev trg (KP5) in na potniškem terminalu, kjer bo urejeno začasno parkirišče.

Vsem ostalim, ki boste v mesto prihajali z osebnim avtomobilom, predlagamo, da svoja vozila parkirate na parkiriščih na obrobju mesta. Pričakujemo namreč povečan promet na lokalnih cestah in glavnih mestnih vpadnicah, še zlasti v neposredni bližini nakupovalnih središč. Na voljo so vam vsa naša stalna javna parkirišča, kot so P + R Kolodvorska 1 in 2 (KP27 in KP28) na glavni avtobusni postaji, P + R Ob Semedeli (KP29), Ob mandraču (KP30), Ob Stadionu 1 in 2 (KP17), Ob atletskemu stadionu 1 in 2 (KP18) ter Žusterna (KP19).

Vse občanke in občane ter ostale obiskovalce prosimo za strpnost in razumevanje.