Obalna cesta med Koprom in Izolo je od danes, 20. marca 2017, od 11. ure, zaprta za promet. Ukrep sta občini sprejeli zaradi razbremenitve obalnega območja, ki bo odslej namenjen rekreaciji in turizmu.

Zapiranje obalne ceste za motorni promet

Motorni promet je preusmerjen skozi predor Markovec oz. druge lokalne ceste. Izjema so vozila lokalnih prebivalcev, ki dostopajo do svojih hiš na tem območju (velja izključno iz koprske strani) in intervencijska  vozila.

Nova prometna ureditev napoveduje tudi spremembe v javnem potniškem prometu na relaciji Koper – Izola – Piran, ki bo po novem preusmerjen na hitro cesto Koper – Izola, skozi predor Markovec.

Zaradi zapore ceste bo prišlo do obvoza linije Koper – Izola –Piran, prav tako naslednja postajališča ne bodo več v uporabi:

–          Žusterna (v obe smeri),

–          Semedela K. (v obe smeri) in Koper Pristan (v smeri proti Kopru).

Potnikom s teh postajališč bo omogočen prevoz do Pirana in nazaj s postajališča Tržnica (Koper Soča) v kombinaciji z linijami 5 in 6 mestnega prometa Koper.

Potnike s postajališč Žusterna, Semedela K., Koper Pristan, ki so v mesecu marcu kupili mesečno vozovnico na relaciji Koper – Izola – Piran, avtobusni prevoznik Arriva prosi, da se oglasijo na prodajnem mestu Arrive na AP Koper, kjer jim bodo v sodelovanju z Mestno občino Koper zagotovili brezplačno mesečno vozovnico za mestni promet Koper do konca šolskega leta.