Ustvarjalna skupina Avtomatik Delovišče je na parkirišču na Ukmarjevem trgu uredila poseben kotiček, kjer je običajno parkirno mesto začasno spremenila v . S to zeleno intervencijo želimo spomniti, kako pomembne so zelene površine v mestih, kakšen je njihov vpliv na kakovost življenja in zdravje prebivalcev ter kakšno vlogo odigrajo v luči podnebnih sprememb.

“Žepni park” predstavlja tudi opomnik kvalitetnega načrtovanja javnih odprtih in zelenih površin v našem skupnem bivalnem prostoru. K projektu smo aktivno pristopili tudi v našem podjetju in vso potrebno zelenje zagotovili iz naše mestne Vrtnarije Škocjan. PARKirno MESTO vas vabi, da si vzamete trenutek za krajši oddih na zelenem otoku sredi asfalta in razmislite o tem, kaj je za mesto pomembnejše, park ali parking. Svoje utrinke iz zelene oaze lahko delite na socialnih omrežjih in ob objavi označite: #parkirnomesto ali jih posredujete na elektronski naslov avtomatikdelovisce@gmail.com.

Uvedbo začasnih parkovnih ureditev v mescu krajinske arhitekture, bodo poskušali ponoviti tudi v prihajajočih poletnih mesecih, ko je pomen prisotnosti dreves in zelenih površin v mestu še posebej očiten. Dogodke bodo zaključili septembra, ko se Park(ing) day odvija tudi globalno.