Z današnjim dnem Mestna občina Koper uvaja spremembe na dveh javnih parkiriščih. Na območju GORC Sermin občina uvaja posebni abonma za 10 evrov in možnost rezervacije parkirnega mesta za 25 evrov na mesec, na parkirišču za Barko pa bo na pobudo krajanov in prebivalcev mestnega jedra znova uvedla plačljiv režim parkiranja.

V skladu z dogovorom z Območno obrtno-podjetniško zbornico Koper bo od 15. februarja na parkirišču GORC Sermin dovoljeno parkiranje s posebnim abonmajem za ceno 10 evrov na mesec. Parkiranje s splošnim parkirnim abonmajem tukaj ne bo več dovoljeno. Novost je tudi rezervacija parkirnega prostora, ki bo na tem parkirišču možna za 25 evrov na mesec. Za vse podrobnosti smo na voljo na elektronskem naslovu parkirisce@marjeticakoper.si.

Poleg tega je občina na pobudo krajanov in prebivalcev mestnega jedra znova uvedla tudi plačljiv režim parkiranja na parkirišču za Barko. Ob delavnikih bo med 6. in 15. uro za prvo uro parkiranja potrebno odšteti 0,50 evra, za vsako naslednjo pa en evro.

Še naprej ostaja brezplačno parkiranje na parkiriščih ob nogometnem in atletskem stadionu, na Ulici 15. maja, P+R parkirišča ob Kolodvorski in v Semedeli, ob mandraču, v Žusterni, pod deteljico ter na vseh parkiriščih izven mesta.