Uporabnike obveščamo, da bo Marjetica Koper v ponedeljek, 4. maja, ponovno vzpostavila plačljiv parkirni režim na vseh parkiriščih v njenem upravljanju. Urnik obratovanja posameznih parkirišč in cene parkiranja ostajajo enake, kot pred ukrepi, in so objavljene na spletni strani Marjetice pod zavihkom Parkirišča. Parkirišče za avtodome na Kolodvorski cesti za zdaj ostaja zaprto.

V prvem tednu bodo na najbolj frekventnih lokacijah prisotni naši komunalni nadzorniki, ki bodo občanke in občane opozarjali na ponovno obračunavanje parkirnine. V ponedeljek se ponovno odpira tudi prodajno mesto Marjetice Koper na mestni tržnici, ki bo zaradi varnostnih razlogov začasno obratovalo v nekdanjih prostorih v hiški pri zapornicah na parkirišču za tržnico.

Imetnike parkirnih abonmajev obveščamo, da v izogib gneči na prodajnem mestu, ne hitijo s podaljševanjem starih abonmajev. Abonmaje, ki so v času ukrepov potekli, namreč lahko podaljšate vse do 15. maja. V vmesnem času pa ob parkiranju na parkiriščih, za katera abonmaji veljajo, stare obvezno postavite na vidno mesto. Poleg tega bomo imetnikom abonmajev, ki so bili v času uvedbe ukrepov še veljavni, veljavnost podaljšali za obdobje, ko abonmaja nite mogli uporabljati. To ne velja za abonmaje, ki jim je veljavnost pretekla pred 16. marcem.

Na P+R parkiriščih v Semedeli in na glavni avtobusni postaji je možno parkiranje, do odprave ukrepov pa ni omogočenega avtobusnega prevoza. Uporabnike še obveščamo, da bo s ponedeljekom ponovno omogočeno tudi plačevanje parkirnine prek sistema SMS Parking in aplikacije ParkMeWise.