Ob koncu lanskega leta je v Kopru odprla vrata prva brezembalažna trgovina Ekola. Oreščki, kava, moka, kis in olje, kozmetika, čistila, higienski pripomočki in še veliko drugega lahko domov odnesete brez nepotrebne embalaže.

Ekola je trgovina, kjer so doma predvsem izdelki lokalne, domače pridelave. Zavezani trajnosti delujejo po konceptu zero-waste: vse izdelke, ki jih ponujajo, dobite brez odvečne, odpadne embalaže. Enostavno jo prinesete s sabo, mlad par iz Pirana pa vam jo bo napolnil z različnimi testeninami, začimbami, prigrizki in drugimi dobrotami. Skratka, opremili vas bodo z izdelki, ki so prijazni do vaše družine in do okolja.

Da bo nakup zaključen povsem v “zero-waste” stilu, vam ponujajo tudi digitalni račun, ki v celoti nadomesti papirnatega. Aplikacija noprintZ vam omogoča dodajanje računov, vseh kartic zvestobe, enostavno, varno in uporabniku prijazno upravljanje garancij, iskalnik za hitrejše iskanje računov po aplikaciji, analitiko za pregled opravljenih nakupov v izbranem obdobju in hrambo računov na enem mestu.

Na Marjetici Koper smo izjemno veseli, da smo dočakali prvo takšno trgovino tudi v Kopru. Špeli in Igorju želimo uspešen začetek zgodbe in čim več prodanih izdelkov ter čim manj embalaže.