Koprske študente in dijake vljudno vabimo v četrtek, 7. decembra, v prostore Kluba štuentov občine Koper. Pripravili smo interaktivno delavnico in predavanje, ki bosta temeljili na pravilnem ločevanju odpadkov na njihovem izvoru.

Mlajša populacija se že od vrtca srečuje s prepotrebnimi informacijami o ločevanju odpadkov, ki je v Sloveniji pomembna praksa pri varovanju našega skupnega okolja. V koprski in ankaranski občini razvrščamo odpadke ločeno v zabojnike za papir, embalažo, steklo in biološke odpadke, poleg tega pa še vrsto frakcij posebnih odpadkov. Skrb za razvejano komunalno infrastrukturo je na strani občine in komunalnega podjetja, temu pa mora slediti korak, ki vključuje prav vse občanke in občane. Sledenje smernicam in aktivno sodelovanje vseh je ključnega pomena za urejene javne površine in trajnostno ravnanje z naravnimi viri.

Prepričani smo, da še vedno obstaja kup vprašanj, ki se vam porodijo ob odlaganju odpadkov. Ste prepričani, da pravilno odvržete papirnate robčke in račune s trgovine? Pa kavne kapsule in elektronski cigareti?

Če niste prepričani v vaše odgovore in si želite še nekoliko izboljšati vaš odnos do okolja, vljudno baljeni na predavanje v četrtek, 7. decembra, ob 17. uri.