Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v sredo, 15. julija, v Vili Podrožnik zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva vročil repliko Jabolka navdiha. V imenu Marjetice Koper sta ga prevzela Vivijana Šolaja in Desimir Radulović.

Predsednik republike je izpostavil, da smo bili komunalni delavci v času nedavne epidemije koronavirusne bolezni nepogrešljivi in dela nismo odložili niti takrat, ko je večina države obstala. S tem smo bili tudi pomemben in zanesljiv člen pri preprečevanju širjenja okužb. V znak hvaležnosti za nenadomestljiv prispevek v času premagovanja epidemije je predsednik republike zaposlenim v dejavnostih ravnanja z odpadki, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadne vode, urejanja in čiščenja javnih površin ter pogrebne in pokopališke dejavnosti vročil repliko priznanja Jabolko navdiha. V imenu vseh je priznanje prevzel Miran Lovrič, predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Ob prjemu nagrade je predsednik zbornice dejal: “Bili smo uspešni in se izkazali na vseh področjih. Vselej nas je vodilo načelo, da je bila mati narava v Sloveniji izredno radodarna in mi delujemo za njeno trajnost. Želimo si, da bodo prihodnji rodovi videli, kakšna je ta mati, in jim ne bo potrebno o tem brati samo iz knjig. Naše geslo je bilo “Bodite zdravi in ohranite zdrav razum”. Verjeli smo, da bomo tudi z našo solidarnostjo iz te situacije izšli še močnejši in, da bodo vsi državljani uvideli, kaj sploh delamo.” Predsedniku se je še posebej zahvalil, da je v tem času opazil naše delo, ki je velikokrat skrito očem javnosti.

Predsednik Borut Pahor je izrazil zahvalo za prizadevnost in profesionalnost pri opravljanju dela v izrednih razmerah. “Velikokrat slišimo, da učitelji in medicinske sestre opravljalo poslanstvo. Morda je danes priložnost, da se ugotovi, da tudi to kar počnete vi, ni samo poklic, ampak je tudi zaradi ljubezni do tega kar počnete, pomembno poslanstvo. In ne samo za vas. To kar smo ugotovili sredi te krize je, da je to kar počnete elementarnega življenjskega pomena za našo družbo kot celoto. Brez vas, bi se delo in življenje ustavila. Brez vas, pravzaprav, ljudje ne bi mogli ostati doma.”

Marjetica Koper se ob tej priložnosti tudi javno zahvaljuje vsem zaposlenim za predano in požrtvovalno delo med enim izmed najtežjih trenutkov v zgodovini podjetja. Sodelavci, hvala!