V ponedeljek, 6. 3. 2023, začenjamo s prvim krogom deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran v letu 2023. Deratizacija bo opravljena na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe.

Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti vljudno prosimo vse občane, da z dvorišč in drugih površin odstranite ostanke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako bodite pozorni in odpadne hrane ne mečite v stranišča oz. odtoke. Ob tem vas še pozivamo, da nam sproti sporočate pojav glodavcev ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacije določajo glede na prijave občanov v tekočem letu.

Na podlagi lanskoletnih izkušenj občanke in občane še pozivamo, da se pridružite akciji in deratizacijo na lastne stroške izvedete tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801, oziroma na elektronski naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 068 138 831.