Od ponedeljka, 4. marca, do predvidoma sobote, 9. marca, bo v Mestni občini Koper potekala prva od treh rednih deratizacij v letu 2024. Nadzor nad glodavci se bo izvajal v javnem kanalizacijskem sistemu, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. V primeru slabega vremena se lahko urnik izvedbe del za nekaj dni zamakne.

Lokacijam, kjer so opažene težave s škodljivci, želimo posvetiti čimveč pozornosti, zato občane pozivamo k sodelovanju. Pri deratizaciji lahko sodelujete tako, da s posredovanjem lokacij, kjer ste opazili škodljivce, pomagate pri nadzoru nad njihovim razmnoževanjem. Upravnike večstanovanjskih zgradb, lastnike gostinskih lokalov, trgovin in ostalih gospodarskih objektov, ki so z zakonom dolžni opravljati redno deratizacijo, pa vabimo, da tudi sami v tem terminu izpolnijo svoje obveznosti. Na podlagi izkušenj bo zatiranje škodljivcev uspešno le, če bo sočasno opravljeno na celotnem območju.

Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801.