Mestna občina Koper bo s 1. februarjem na nekaterih javnih parkiriščih ponovno uvedla plačljiv parkirni režim. Obeta se tudi novost pri parkirnih abonmajih, saj se ukinja možnost sklenitve celoletne pogodbe z upravljavcem. Cena za občane bo tako enotnih 20 evrov, za vse ostale uporabnike pa 30.

S 1. februarjem bo plačljiv parkirni režim tako začel veljati na makadamskem in asfaltiranem parkirišču za tržnico, ob Olimpijskem bazenu, na Ukmarjevem trgu, na parkiriščih Severna obvoznica 3 in 4, Za banko, Zeleni park 1 in 2, Nova ulica v Semedeli in pri Osnovni šoli Antona Ukmarja. Še naprej ostajajo plačljiva tudi parkirišča na Trgu Brolo in Vergerijevem trgu, v Podgorju ter na tržnici znotraj zapornic.

Parkiranje še naprej ostaja brezplačno na parkiriščih Ob stadionu 1 in 2, Ob atletskem stadionu 1 in 2, Za Barko 1 in 2, na Ulici 15. maja, P+R ob Kolodvorski in v Semedeli, Ob mandraču, v Žusterni, Pod deteljico, na Ankaranski cesti, pri Rotundi, ter na vseh parkiriščih izven mesta.

Z današnjim dnem je ponovno odprto tudi naše prodajno mesto parkirnih abonmajev pri zapornicah na parkirišču za mestno tržnico. Svoj abonma si lahko zagotovite od ponedeljka do petka, med 6. in 18. uro. Vsem imetnikom abonmajev, ki zaradi ukrepov (brezplačno parkiranje) niste koristili vnaprej plačane storitve, bomo veljavnost abonmajev ustrezno podaljšali.