S sredo, 26. julija 2017 se spreminja parkirni režim na parkirišču na Ukmarjevem trgu v Kopru. Za prvo uro parkiranja bodo uporabniki po novem odšteli 0,50 evra, za vsako nadaljnjo uro pa 1 evro. Uporaba parkirišča bo plačljiva do 20. ure, vse dni v tednu.

Nov parkirni režim bo veljal predvidoma do zaključka poletne sezone, saj na tem parkirišču zadnje čase zaznavamo številne kršitve in zlorab možnosti prve brezplačne ure parkiranja. Dolgotrajno parkiranje z menjavo brezplačnih parkirnih listkov je namreč povzročalo velik parkirni nered in omejilo možnosti parkiranja drugim uporabnikom.

Občinski redarji in komunalni nadzorniki bodo v prvih dneh od uveljavitve novega parkirnega režima delovali preventivno in svetovalno ter uporabnike parkirišč zgolj opozarjali na spremembo.

V Mestni občini Koper je sicer na voljo več kot 3.700 urejenih parkirnih mest na 34 parkirnih območjih. Del teh parkirišč je urejenih po sistemu P+R oz. parkiraj in se odpelji, kjer je celodnevno parkiranje možno za samo 1 evro na dan, vključeno z dvema kartama za javni avtobusni promet.

Občane in druge uporabnike vabimo k uporabi teh in drugih parkirišč, ki so manj zasedena, vendar kljub temu v neposredni bližini mestnega jedra (npr. parkirišči za Atletskim stadionom in ob stadionu Bonifika).