V mesecu septembru je bila prvič prebita meja 10 tisoč uporabljenih parkirnih storitev SMS Parking in ParkMeWise, ki omogočajo hitro, enostavno, priročno in okolju prijazno plačilo parkirnine v Mestni občini Koper in Občini Ankaran, na parkiriščih v upravljanju Marjetice Koper.

pmw1

Natančneje sta bili storitvi septembra uporabljeni 10.054 krat, kar potrjuje njuno priljubljenost in uporabnost. Za primerjavo navajamo podatek o sklenjenih parkirnin preko storitve SMS parking septembra 2015, ko je teh bilo 4.160.

Storitev SMS Parking deluje zelo enostavno, zadostuje, da posredujete SMS sporočilo na številko 4333, z oznako cone parkiranja in reg. številke avtomobila, nato vas sistem z enostavnimi koraki vodi do sklenitve parkirnine.

parkingbonifika-0798

Aplikacijo ParkMeWise je možno prenesti iz naslova https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twomobile.parkmewise (Android) oz. https://itunes.apple.com/si/app/id1114503005?mt=8 (iOS). Uporaba aplikacije je prav tako enostavna in intuitivna, parkirnina se lahko sklene v le nekaj korakih, ob tem, da ponuja še vrsto drugih dodatnih storitev.

Vse storitve, ki so vezane na »pametno« parkiranje so za uporabnike brezplačne.