Po poletnem predahu je čas za prvo jesensko izmenjevalnico oblačil in obutve, knjig in igrač. September za marsikoga predstavlja nov začetek, mnogi v jesen zakorakamo s čistilno akcijo omar, polic in predalov, hkrati pa si zaželimo osvežitve z novimi kosi. Poleg tega hladnejši večeri kar kličejo po družbi dobre knjige ali družabni igri.

Ponovno se bomo zbrali nasproti koprske tržnice v soboto, 16. septembra, kjer bo ekipa Zelencev vse od 9. ure dalje. Poleti so si vzeli nekaj časa za dodatno sezonsko sortiranje in urejanje zalog, zato verjamemo, da boste brez težav našli unikatne, lepo ohranjene in zanimive kose.

Še vedno velja, da na stojnico prinašate le lepo ohranjene, čiste in nepoškodovane stvari. Kot ste že vajeni vas toplo vabimo v čim večjem številu, da pridete in pobrskate med našimi obešalniki in škatlami. S tem boste podprli naša prizadevanja za manj potrošnje, hkrati pa boste na žepu prijazen način osvežili svojo garderobo, knjižne police in škatle z igračami. Narava nam je to poletje nazorno pokazala, da so prizadevanja za bolj zeleno prihodnost nujna, izmenjevalnice pa predstavljajo preprost korak naproti temu cilju. Se vidimo!