Marjetica Koper in Ministrstvo za infrastrukturo sta po včeraj podpisala kupoprodajno pogodbo za odkup zemljišča v lasti Marjetice Koper na Srminu, v neposredni bližini zbirnega centra, kjer je predviden nov, Serminski vhod v koprsko pristanišče.

Ob podpisu pogodbe je v. d. direktorja Marjetice Koper Gašpar Gašpar Mišič dejal, da „vedno sem si prizadeval za nov vhod v koprsko pristanišče, ne glede na to, kdo je predsednik uprave Luke Koper, in sem zadovoljen, da smo končno ustvarili pogoje, da se lahko začne z njegovo gradnjo. Luka Koper za svoje nemoteno delovanje rabi vsaj tri vhode, poleg obstoječega še Bertoškega in Serminskega. S tem ne bo pridobila samo Luka Koper, saj bo razbremenitev mestnega jedra s kamioni v prvi vrsti pridobitev za vse koprske občanke in občane“.

Nepremičnina v izmeri 7.057 m², ki jo je Ministrstvo za infrastrukturo odkupilo za 629.625,54 evrov, se nahaja v ureditvenem območju državnega prostorskega načrta. Ministrstvo je zemljišče odkupilo zaradi ureditve novega vhoda v koprsko pristanišče.

Včerajšnji podpis pogodbe predstavlja zeleno luč za gradnjo prepotrebnega novega vhoda v koprsko pristanišče.

Posel se je sklenil s podporo in soglasjem Mestne občine Koper in Občine Ankaran.