Uporabniki Garažne hiše Prisoje, Garažne hiše na Bernetičevi ulici na Markovcu ter Garažne hiše na Krožni cesti opozarjajo na vse več zapuščenih in neregistriranih vozil, ki zasedajo dragocena parkirna mesta v njihovi soseski. Skupaj z Medobčinsko upravo Istra bomo zato združili moči v akciji odvoza zapuščenih vozil, ki jo bomo izvedli jutri, 29. septembra.

Ob čedalje višjem številu avtomobilov na naših cestah se je zvišalo tudi število zapuščenih vozil, ki jih lastniki ne predajo v razgradnjo. Veliko odsluženih vozil prepogosto obtiči in razpada ravno na parkiriščih ali garažnih hišah, s čimer odžirajo nujno potrebna parkirna mesta. Da bi sprostili trajno zasedene parkirne prostore, bomo z medobčinskim redarstvom MUI in Gasilsko brigado Koper v četrtek, 29. septembra, ob 8. uri začeli odstranjevati zapuščena in neregistrirana vozila.

Dogovor o odvozu vozil je medobčinsko redarstvo uskladilo tudi s koprsko gasilsko brigado, ki bo s posebnimi vozički odstranila vozila, saj pajek, ki odvaža takšna vozila, zaradi prenizkega stropa in vhoda ne more v garažno hišo. Vozila bomo ustrezno odmaknili z garažnih hiš in jih in odpeljali na začasno odlagališče.

Medobčinsko redarstvo vljudno prosi lastnike zapuščenih vozil, ki že dolga leta samevajo v Garažni hiši Prisoje, Garažni hiši na Bernetičevi ulici in Garažni hiši na Krožni cesti, da do četrtka sami odmaknejo odsluženo vozilo. Za lastnike, ki vozil ne bodo umaknili, je predpisana globa v višini 120 evrov, stroški odvoza pa znašajo 85,40 evra.