V okviru akcije Skupaj za čiste vode Slovenije so se člani Športnega potapljaškega in ribiškega društva Potapljači Luke Koper (PLK Koper) minulo soboto spustili na morsko dno ob koprski Semedelski promenadi in na kopno dvignili skoraj 3 kubične metra različnih odpadkov.

ČistilnaAkcijaPLK_08102016@VojkoRotar-1953

Akcija hkrati potekala v štirih krajih po Sloveniji

Akcija čiščenja morskega dna je bila še toliko bolj zanimiva, saj so se na isti dan, ob isti usi v vodo hkrati vrgli potapljači PD Maribor, DPD Bled, PLK Koper in DPD Vidra Krško. Okoli 60 potapljačev je tako v soboto čistilo Dravo, Blejsko jezero, Koprski zaliv in Krko na območju Kostanjevice.

ČistilnaAkcijaPLK_08102016@VojkoRotar-2000

Na morskem dnu najden avtomobilski akumulator

Žal so tudi tokrat prednjačili kosovni odpadki in odpadne plastenke oz. pločevinke; najbolj razočarani pa smo bili nad tem, da je bil na morskem dnu najden odslužen avtomobilski akumulator! Ni potrebno ponavljati, da gre za nevaren in izredno škodljiv odpadek, ki se lahko odda samo v namenskih akcijah zbiranja nevarnih odpadkov in pri pooblaščenih prevzemnikih. Tak odpadek se lahko brezplačno odda prodajalcu ob nakupu novega akumulatorja, ali na naša zbirna centra na Srminu in Dvorih pri Sv. Antonu.