Vlada Republike Slovenije je v četrtek, 30. aprila, odpravila splošno omejitev gibanja na občine. Naši sodelavci so tako že zgodaj zjutraj odstranili zapornico, ki je omejevala prehod na obalni cesti med Mestno občino Koper in Občino Izola.

Kot smo že poročalii, se v ponedeljek, 4. maja, na parkiriščih v upravljanju Marjetice Koper ponovno vzpostavlja plačljiv režim parkiranja. Urnik obratovanja posameznih parkirišč in cene parkiranja ostajajo enake, kot pred ukrepi, še naprej pa ostaja zaprto parkirišče za avtodome. Na parkirišču pred Zdravstvenim domom Bonifika se ohranja posebni režim, saj ostajajo parkirna mesta rezervirana za potrebe zdravstvenega doma. Uporabnikom predlagamo parkiranje ob balinarski dvorani ali atletskem stadionu.

Poleg parkirišč v ponedeljek odpirata vrata tudi dve javni stranišči – na mestni tržnici in na obalni cesti. Zagotovili bomo še pogostejše čiščenje in vse prostore opremili z razkužili. Uporabnike prosimo, da upoštevajo varnostno razdaljo 2 metrov in se v prostorih ne zadržujejo po nepotrebnem.