Mestna občina Koper bo na pobudo krajanov in prebivalcev mestnega jedra s ponedeljkom, 18. januarja, znova uvedla plačljiv režim parkiranja na parkiriščih na Trgu Brolo in za mesto tržnico (znotraj zapornic). Na ta način želimo tudi v času brezplačnega parkiranja občanom in drugim uporabnikom zagotoviti nemoten in neposreden dostop do storitev v središču mesta.

Občina je odločitev za spremembo sprejela na željo krajanov, ki so v zadnjih mesecih večkrat izpostavili potrebo po kratkotrajnem parkiranju. Od uvedbe brezplačnega parkiranja se je namreč pogosto dogajalo, da so bila parkirna mesta na teh parkiriščih zasedena tudi po več dni, uporabniki različnih storitev v neposredni bližini pa so morali svoja vozila parkirati na bolj oddaljenih parkiriščih. Nov režim je prilagojen potrebam uporabnikov, saj prva ura parkiranja ostaja brezplačna, medtem ko je potrebno za vsako nadaljnjo uro odšteti en evro. Na Trgu Brolo bomo parkiranje zaračunavali od ponedeljka do petka, od 6. do 19. ure, za tržnico pa 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Parkiranje na vseh ostalih javnih parkiriščih v našem upravljanju, z izjemo Vergerijevega trga, ostaja brezplačno. Uporabnike ob tem še obveščamo, da bomo za podaljševanje abonentskih kartic na parkirišču za tržnico, na voljo na brezplačni telefonski številki 080 62 56 ali na 031 661 216.