Zaključuje se poletna turistična sezona, ki je bila precej drugačna od prejšnjih. Če je marca in aprila kazalo, da je letos skoraj ne bo, je na srečo poletje prineslo zelo dobro sezono. V izboru za Naj kamp Adria 2020 ste ljubitelji kampiranja glasovali za kampe, glamping resorte in PZA-je, kjer ste se imeli najlepše.

Po poročanju portala Avtokampi.si se lahko slovenski kampi pohvalijo z zelo dobro sezono, saj so predvsem zaradi uvedbe turističnih bonov imeli precej več domačih gostov. Do konca avgusta je bilo v kampih ustvarjeno 1,18 milijona nočitev. To je za sicer 32 % manj kot lani, vendar pa smo domači gostje s 718.000 nočitvami presegli lanske rezultate za neverjetnih 49 %. Ob tem je potrebno povedati, da je veliko Slovencev kampiralo tudi na Hrvaškem, kjer smo ustvarili 2 milijona nočitev, kar pa je 30 % manj kot v predhodnem letu.

V konkurenci postajališč za avtodome smo tudi letos sodelovali z našim PZA-jem v Kopru. PZA-ji postajajo v zadnjih letih vse bolj priljubljena lokacija za avtodomarje, ki potrebujejo krajši oddih, postanek na potovanju ali nujno oskrbo avtodoma. Konkurenca je vsako leto močnejša, saj številne občine odpirajo nova postajališča. Letos smo zasedli odlično drugo mesto in prejeli srebrno priznanje. Naše parkirišče s svojo urejenostjo in dostopnostjo še naprej privablja goste na poti na ali z morja. Prvo mesto je osvojil PZA Rogla, tretje pa preurejeno postajališče v Kostanjevici na Krki.

Med večjimi kampi je prvo mesto osvojil Kamp Bled. Goste je navdušil z urejenostjo, modernimi sanitarijami in lego v neposredni bližini Blejskega jezera. Na drugem mestu je letos junija odprt kamp River Camping Bled v Lescah, na tretjem pa Kamp Šobec. Najlepši manjši kamp je Kamp Koren iz Kobarida. V zadnjih letih so lepo dopolnili ponudbo z najemom lesenih apartmajskih in glamping hišic, prenovili sanitarije, uredili parcele za avtodome in dopolnili gostinsko ponudbo. Na drugem mestu je Kamp Polje v bližini Dolenjskih Toplic, na tretjem pa letos junija odprt Kam David v kraju Malovše.

Med glamping resorti je največ glasov prejel Glamping Garden Village Bled, ki navdušuje z odlično ponudbo lesenih hišic na drevesu in glamping šotorov za družine in pare. Celotno ponudbo razvajanja dopolnjujejo v restavraciji, kjer pripravljajo sezonsko obarvane menije. Drugo mesto je pripadlo Glamping Chateau Ramšak, tretje pa Glampingu Olimia Adria Village.

Vsem sodelujočim v izboru se iskreno zahvaljujemo za pozitivne odzive in oddane glasove. Takoj po odpravi ukrepov vas ponovno vabimo, da obiščete našo destinacijo. Se vidimo!