Sodelovanje Marjetice Koper z Obalnim čebelarskim društvom in Knjigarno Libris ob Svetovnem dnevu čebel. V soboto, 20. maja, se obeta pestro dogajanje v Mestni vrtnariji Koper in na Prešernovem trgu.

Začelo se bo že v sredo, 17. maja, ob 17. uri s predavanjem Brede Čopi v Mestni vrtnariji Koper, kjer bo predstavljena tematika »Mestnega cvetnega parka«. Nadaljevalo se bo že naslednji dan z obiskom naših najmlajših iz Vrtca Koper, ki si bodo ogledali naš čebelnjak Step Closer. Hkrati bo v četrtek ob 10:30 na Prešernovem trgu rajanje z glasbeno skupino BabyBoom, ter predstavitvijo Knjigarne Libris in knjižne zbirke Čebelica. Dogodek bo popestrila stojnica Obalnega čebelarskega društva s prisotnim čebelarjem, ki bo predstavil čebelarsko opremo.

V petek, 19. maja, bodo naš urbani čebelnjak že zjutraj obiskali učenci in učenke OŠ Koper in OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio. Spoznavali bodo čebelarstvo, medovite rastline in čebelarsko opremo. Knjigarna Libris jim bo predstavila knjižno zbirko Čebelica.

Najzanimivejši del pa nas čaka v soboto. Hkrati bo potekalo več aktivnosti v sklopu Dneva odprtih vrat na Mestni vrtnariji Koper ob čebelnjaku Step Closer in prireditev “Štorje ud žbjel” na Prešernovem trgu. V vrtnariji si boste lahko med 9. in 13. uro ogledali čebelnjak, čebelarska opravila, predstavitev opreme, medovitega rastlinja in čebeljih pridelkov. Na Prešernovem trgu pa bo med 10. in 13. uro potekala predstavitev Obalnega čebelarskega društva, čebelarskih opravil in opreme, ob 10:30 pa predstava za otroke »Ko bom velik, bom čebelar«. Vljudno vabljeni!