Koper bo med 2. in 3. septembrom na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju gostil najboljše športne plezalke in plezalce na svetu. V času prireditve je pričakovati povečano število obiskovalcev in posledično povečan promet, zato obiskovalcem priporočamo, da se od doma odpravijo pravočasno. Obetajo se tudi popolna zapora parkirišča ob atletskem stadionu in kratkotrajne zapore prometa. Zaradi lažje organizacije poti v mesto v nadaljevanju izpostavljamo javna parkirišča v okolici prizorišča, kjer lahko obiskovalci parkirajo svoja vozila.

Zaradi organizacije dogodka bo od srede, 31. avgusta, do vključno sobote, 3. septembra, v veljavi popolna zapora parkirišča Ob atletskem stadionu. Mestna občina Koper in Marjetica Koper bosta imetnikom parkirnih abonmajev za atletskim stadionom v tem času omogočili parkiranje na drugih javnih parkiriščih v neposredni bližini. Vsem imetnikom abonmajev bomo omogočili parkiranje na P+R parkiriščih Ob Semedeli in na Kolodvorski, poleg tega pa še na parkiriščih ob Piranski cesti (Olimpijski bazen Koper), na Ulici 15. maja in Pod deteljico.

Med 2. in 3. septembrom se obeta tudi kratkotrajna popolna zapora prometa na cesti med parkiriščem ob stadionu in Plezalnim centrom Koper – Plus Climbing. Na centralnem parkirišču za stadionom bo parkiranje omogočeno tudi v času prireditve.